Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Young VIPs Tour 2019 met Sanne Rambags en Sun-Mi Hong

17 feb – Zangeres Sanne Rambags en de Zuid-Koreaanse drummer Sun-Mi Hong zijn de Young VIPs 2019. De jaarlijkse gelijknamige tournee wordt op 6 april afgetrapt tijdens het Utrechtse Transition Festival in TivoliVredenburg.Sun-Mi Hong en Sanne Rambags zijn de Young VIPs 2019.

Foto © IAMKAT/Young VIPs.


Anders dan voorheen betreft het nu geen dubbelconcert, maar zullen Rambags en Hong tijdens de Young VIPs Tour in elkaars groepen infiltreren. Het uitgangspunt daarbij is de spanning tussen vrijheid en compositie. Voor beide muzikanten is dit essentieel, omdat zij dit zien als bron voor hun vakmanschap. Ook spelen beide musici met hun eigen ensembles. Met hun verschillende achtergronden maken ze een avondvullend programma dat een fluïde karakter heeft.

Sanne Rambags European Colours Group 
Onder de noemer Sanne Rambags European Colours Group gaat de zangeres tijdens de Young VIPs Tour muzikale ontmoetingen aan met talentvolle musici van haar generatie uit verschillende landen in Europa. Zo komen onder meer de Belgische bassist Nathan Wouters, de Noorse gitarist Oddrun Lilja Jonsdottir en saxofoniste Kika Sprangers tijdens de tour voorbij.

Sun-Mi Hong Quintet
De Zuid-Koreaanse Sun-Mi Hong studeerde in Amsterdam onder de vleugels van slagwerkers Martijn Vink en Marcel Seriese.  In 2017 verscheen haar debuutalbum, waarna ze in 2018 met haar groep de Sena Dutch Jazz Competition won, wat resulteerde in haar debuut op het North Sea Jazz Festival en de benoeming tot Young VIP 2019. Tijdens de tour speelt zij met haar Quintet.

Na Transition Festival op 6 april in Utrecht, trekken de Young Vips verder langs de podia van onder meer Tilburg, Leiden, Rotterdam, Nijmegen, Almere en Amsterdam.


© Jazzenzo 2010