Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Mike Bindraban programmeert Festival Jazz International Rotterdam

27 feb - Mike Bindraban is dit jaar hoofdprogrammeur van Festival Jazz International Rotterdam, dat gehouden wordt van 24 tot en met 26 oktober en in het teken staat van '100 jaar jazz in Rotterdam'.Mike Bindraban.
Foto © website Jazz International Rotterdam.


Good Music Company

Een opmerkelijke keuze omdat Bindraban mededirecteur is van het in Rotterdam gevestigde commerciële boekingskantoor Good Music Company, met festivalkrakers als Snarky Puppy in het pakket en afgevaardigden daarvan zoals Cory Henry. Als mede-eigenaar van het boekingskantoor programmeert Bindraban al het Haagse Mondriaan Jazz Festival, mocht hij in 2017 twee maanden lang zijn waar uitstallen bij het Tilburgse jazzpodium Paradox en was hij korte tijd programmeur bij het Concertgebouw in Amsterdam.

Nu
Met het oog op '100 jaar jazz in Rotterdam' was de organisatie, na het vertrek van programmeur Frank van Berkel naar Bimhuis, "op zoek naar iemand die zowel de Rotterdamse scene goed kent en bruggen kan en wil slaan naar nieuwe publieksgroepen,” aldus Sophie Blussé, directeur van Jazz International Rotterdam (JIR). Het festival legt een hoofdrol weg voor de Rotterdamse scene van nu. In dat kader blijven de onderdelen The Pack Project en Nieuwe Makers gehandhaafd, begeleid door Hugo Dirkson, mede-programmeur en artistiek coördinator van JIR.

Eer
Bindraban vindt het een enorme eer om aan de slag te gaan met het thema en zegt geen commissies in rekening te brengen voor artiesten die onder zijn vlag geboekt worden.


© Jazzenzo 2010