Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Verrassend programma Jazzfest Amsterdam

3 mrt - Bijzondere combinaties en premières sieren het affiche van de achtste editie van het Amsterdamse Jazzfest dat op zaterdag 23 maart gehouden wordt in Studio/K en StayOkay.Tineke Postma presenteert op Jazzfest haar nieuwe Bloom Trio.

Foto © Ton van Leeuwen.


Het in 2011 door jazzmuzikanten Felix Schlarmann en Norbert Kögging geïnitieerde festival brengt Amsterdamse jazzmuzikanten uit verschillende stromingen samen. Ook dit jaar levert dat op voorhand boeiende combinaties op.

Evenknie
Zo speelt de jonge en veelbelovende zangeres Anna Serierse voor het eerst samen met de in Amsterdam woonachtige pianist Harmen Fraanje en gaat trompetlegende Ack van Rooyen (89) een samenwerking aan met zijn jonge evenknie, de 22 jarige Ian Cleaver, begeleid door drummer John Engels.

Saxofoniste Tineke Postma presenteert haar nieuwe Bloom Trio, en pianist Jeroen van Vliet gaat een muzikaal experiment aan met bassist Franz van der Hoeven, dat op Jazzfest onder de naam Snow haar première beleeft. Ook gaat het duo van pianist Philipp Rüttgers en violist Oene van Geel nieuwe muziek presenteren. Zij zullen ook voorafgaand aan het festival het kinderprogramma Jazzfest voor Kids verzorgen.

De Amerikaanse saxofonist Ben Wendel treedt op met het CvA Large Ensemble bestaand uit een selectie studenten van het Conservatorium van Amsterdam, met speciaal voor het festival gearrangeerd werk.

Nieuwkomers
Jazzfest Amsterdam presenteert ook nieuwkomers zoals de Italiaanse singer-songwriter Marta Arpini en de groep rond de Israëlische drummer en componist Guy Salamon. Het nieuwe trio van de Letse zangeres Laura Polence presenteert hun debuutalbum ‘Side by Side’. Al deze musici studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Verder treden onder meer op Renske Taminiau, Maarten van der Grinten solo, Alan Purves & Mark Lotz, Forest Light, Mabassa, Roda Da Holanda en GUMBEAUX.

Jazzfest vangt zaterdag 23 maart om 17 uur aan in Studio/K en StayOkay aan het Timorplein 62 in Amsterdam.


© Jazzenzo 2010