Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Jazzenzo verloot dvd-films over laatste dagen Chet Baker

4 mrt - De vorig jaar verschenen Nederlandse speelfilm 'My Foolish Heart' over de laatste dagen van jazzlegende Chet Baker, verschijnt op 6 maart op dvd en zal dan ook te zien zijn via 'video on demand'. Jazzenzo verloot vijf dvd-exemplaren.Filmposter 'My Foolish Heart'.Ruud Breuls

Hoofdrollen in de film zijn voor Gijs Naber (Holleeder, Aanmodderfakker) en de Ierse muzikant Steve Wall. De regie is in handen van Rolf van Eijk. De muziek van Chet Baker werd speciaal voor de film opnieuw ingespeeld door de Nederlandse jazztrompettist Ruud Breuls.

De film werd door de Nederlandse filmpers goed ontvangen, NRC beloonde 'My Foolish Haert' met vier van de vijf sterren.

Op 13 mei 1988 sterft Chet Baker onder mysterieuze omstandigheden op straat voor zijn hotel in Amsterdam, door een val uit het hotelraam. Wanneer detective Lucas zijn laatste dagen probeert te reconstrueren, ontmoet hij Chets laatste geliefde Sarah, de trouwe vriend Simon en de verdachte bewonderaar Doctor Feelgood. Terwijl Lucas betoverd raakt door de muziek en het levensverhaal van de aan lager wal geraakte muzikant, daalt hij steeds dieper af in Bakers duistere ziel waar hij wordt geconfronteerd met zijn eigen schaduwzijde.

Verloting
Via onze gratis Jazzenzo Nieuwsbrief, die deze week verschijnt, verloten wij vijf dvd's. Meld je aan en loot mee. Winnaars krijgen de dvd 'My Foolish Heart' automatisch toegezonden.Trailer.


© Jazzenzo 2010