Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Gitarist Julian Lage winnaar Paul Acket Award 2019

11 apr - De Amerikaanse gitarist en componist Julian Lage (1987) is de winnaar van de Paul Acket Award 2019, een aanmoedigingsprijs die jaarlijks wordt uitgereikt door festival North Sea Jazz aan een artiest die een bredere publieke erkenning verdient.Julian Lage in 2010 op Gent Jazz Festival.

Foto © Jos L. Knaepen.


Lage debuteerde in 2009 met het album 'Sounding Point' dat beloond werd met een Grammy-nominatie. Negen jaar later gebeurde dat nog eens, nu voor zijn duoalbum 'Mount Royal' dat hij opnam met gitarist Chris Eldridge. Belangrijke inspiratiebronnen voor de gitarist zijn Carlos Santana, Pat Metheny en Jim Hall.

Onmisbaar
Naar aanleiding van het verschijnen van Lage's tiende album dit jaar, ‘Love Hurts’, schreef Georges Tonla Briquet in zijn recensie voor Jazzenzo: 'Julian Lage werpt zich op als de onmisbare gitaarschakel tussen weerbarstige jazz en gekartelde pop'. 

Julian Lage neemt de prijs in ontvangst op North Sea Jazz, waar hij vrijdag 12 juli onderdeel is van John Zorns avondvullende Bagatelles Marathon. Een dag later treedt Lage tweemaal in duo op, respectievelijk met Ben Wendel en Kris Davis.CD-recensie:


© Jazzenzo 2010