Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Genomineerden Edison Publieksprijs bekend

26 apr - In Rotterdam worden op 7 juli tijdens festival North Sea Round Town de jaarlijkse Edisons Jazz/World uitgereikt. Belangrijk onderdeel daarvan is de Edison Jazzism Publieksprijs. De genomineerden zijn bekend en online stemmen kan vanaf heden tot 20 mei.Reinier Baas & Ben van Gelder en Metropole Orkest - 'SmashHits'.


Uit het rijke aanbod aan albums van het afgelopen jaar koos de vierkoppige jury (Co de Kloet, Imme Schade van Westrum, Michelle Kuypers en Paul Bruger) tien albums. Na een eerste publieksstemming tot 20 mei blijven drie albums over. Daarna volgt een beslissende stemmingsronde die de uiteindelijke winnaar oplevert. In 2018 was dat Fay Claassen met het album 'Luck Child'.

Genomineerden
Kanshebbers dit jaar zijn Benjamin Herman met zijn album 'Bughouse', Reinier Baas & Ben van Gelder en Metropole Orkest met 'Smash Hits', Eric Vloeimans, Jeroen van Vliet en Kinan Azmeh met 'Levanter', Kim Hoorweg met 'Untouchable', Sabrina Starke met 'Underneath The Surface', BRUUT! met 'V', The Preacher Men met 'Blue', DHD Trio met 'Abriendo Camino', Agnes Gosling met 'Caçador' en Michelle David & The Gospel Sessions met 'The Gospel Sessions Vol.3'. Michelle David & The Gospel Sessions - 'The Gospel Sessions Vol.3'. Uitreiking

Tijdens de uitreiking van de Edisons op 7 juli in LantarenVenster zullen verschillende winnaars hun opwachting maken waaronder de winnaar van de Edison Oeuvreprijs. Kaarten voor het evenement zijn online verkrijgbaar en kosten 10 euro.

Recensies


© Jazzenzo 2010