Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Jazz Festival Trommel weer met vijf drummers in de hoofdrol

29 apr - In de kerk van het voormalige West-Friese walvisvaardersdorp Aartswoud beleeft het kleinschalige Jazz Festival Trommel op 1 juni haar derde editie met opnieuw vijf drummers in de hoofdrol.Mark Schilders is een van de vijf drummers op Festival Trommel.

Foto © Thomas Huisman.


Gouden Slifje

Jazz Festival Trommel wil één keer per jaar een internationale ontmoetingsplaats en inspiratiebron zijn voor drummers, muzikanten en liefhebbers. Belangrijk onderdeel is de stimuleringsprijs Sena Performers Gouden Slifje, die dit jaar gaat naar de Zuid-Koreaanse drummer Sun-Mi Hong die momenteel furore maakt in de Young VIPs Tour met Sanne Rambags.

Vijf Drummers
Het programma van Trommel is opgebouwd rondom vijf drummers. Initiatiefnemer Joost Patocka treedt voor het eerst naar voren als bandleider. In zijn formatie spelen Francien van Tuinen, Maarten Hogenhuis, Jesse van Ruller en de Britse contrabassist Phil Donkin. Het repertoire loopt van Monk en Mengelberg, via Mompou naar Miles, Mahler en Marsalis.

De Belgische drummer Antoine Pierre speelt in duo met slagwerker Mark Schilders, waarbij beiden ook de elektronica onder handen nemen. Slagwerker Jamie Peet en toetsenist Niels Broos treden eveneens in duo op.

Oudgediende Eric Ineke treedt aan met zijn JazzXpress met daarin Gidon Nuñez Vaz, Sjoerd Dijkhuizen, Rob van Bavel  en Marius Beets. Gouden Slifje-winnares Sun-Mi Hong speelt met haar kwintet: Alistair Payne, Nicolo Ricci, Alessandro Fongaro en Young-Woo Lee.

Jazz Festival Trommel start 1 juni om 15.30 uur en kaarten kosten 30 euro.©Jazzenzo


© Jazzenzo 2010