Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

The Bad Plus naar Haags Cutting Edge Festival

29 apr - The Bad Plus doet de zesde editie van Cutting Edge Festival in Den Haag aan. Op vrijdag 17 mei is het powertrio een van de hoofdgasten in theater De Nieuwe Regentes.The Bad Plus met 'nieuwe' pianist Orrin Evans.The Bad Plus ontstond eind jaren negentig en maakte faam onder leiding van pianist Ethan Iverson. In 2018 werd hij vervangen door Orrin Evans waarna het trio, met bassist Reid Anderson en drummer David King, met een nieuw geluid de podia betrad. Inmiddels verscheen met 'Never Stop II' het eerste album van het nieuwbakken trio.

Met Rembrandt Frerichs en Wolfert Brederode zijn de pianotrio's goed vertegenwoordigd op Cutting Edge. Brederode treedt op met gitarist Raphael Vanoli en drummer Samuel Rohrer en Frerichs met Tony Overwater en Vinsent Planjer.

Amaguk - een in Nederland gestationeerd trio met gitarist Daniel Denis, saxofoniste Alba Gil en drummer Alex Coulin - staat eveneens op het programma en brengt een set variërend van gitaarrock tot kleurrijke avant-garde jazz.

De Turkse zangeres Sanem Kalfa (winnaar van de jazz-vocal award van de Montreux Jazz Competition) en de Roemeense poly-instrumentalist George Dumitriu brengen in duo-vorm Turks verlangen, Braziliaanse melancholie en Italiaanse wijsheden.

Daarnaast is er een concert van de jonge drummer Nitin Parreé (1996) en band en presenteert Jazzschool Den Haag vier vocalisten. Ook wordt 'JACO, the film’ vertoond, over het leven van de legendarische bassist Jaco Pastorius.©Jazzenzo


© Jazzenzo 2010