Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Jazz Middelheim Festival zet in op heden, verleden en toekomst

22 jul - Met trompettist Ambrose Akinmusire als artist in residence kent het resterende affiche van de vijftigste editie van Jazz Middelheim in Antwerpen een mix van legendes en hedendaagse helden: van saxofonist Pharoah Sanders tot aan het rebellerende STUFF.Pharoah Sanders.

Foto © Thomas Huisman.


Oudgedienden die, naast Sanders, tussen 15 en 18 augustus afreizen naar het sfeervolle Park den Brandt zijn Charles Lloyd, Enrico Rava, Joe Lovano Tapestry Trio en Idris Ackamoor & The Pyramids. Op de slotdag is er bovendien een eerbetoon aan Toots Thielemans, ingevuld door Kenny Werner, Grégoire Maret, Dré Pallemaerts en Philip Catherine.

Ambrose Akinmusire treedt gedurende het festival drie keer op. Op de openingsdag presenteert hij zijn recente cd 'Origami Harvest', zaterdag 'Mae Mae' gebaseerd op een vrouwelijke gevangene in Mississippi, en op zondag neemt hij afscheid met een kwartetoptreden.Nubya Garcia.

Foto © Ron Beenen.


Met concerten van STUFF., het Britse 27-jarige saxofoontalent Nubya Garcia, De Beren Gieren, Beraadgeslagen & Bondgenoten (STUFF.-drummer Lander Gyselinck en De Beren Gieren-pianist Fulco Ottervanger), de band WWWater van Charlotte Adigéry, de Nederlander Benny Sings en de Louis Cole Big Band staat zaterdag 17 augustus in het teken van heden en toekomst.

Jazz Middelheim kent een hoofdpodium en het kleinere Garden Stage waar doorgaans opvallende projecten te zien zijn. Op vrijdag 16 augustus bijvoorbeeld, is LABtrio-contrabassist Anneleen Boehme curator van dat podium.
©Jazzenzo


© Jazzenzo 2010