Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Nederlandse muzikanten in actie tegen klimaatcrisis

23 sep - Zo'n honderd Nederlandse musici gaan tijdens de landelijke klimaatstaking op 27 september in Den Haag de straat op om een muzikaal geluid te geven aan de klimaatcrisis. Verenigd in Musicians for Future worden bekende liedjes als ‘Do it now’ en ‘Who’s gonna stand up’ in orkestrale arrangementen gespeeld.











Oene van Geel is een van de initiatiefnemers van Musicians for Future. Foto © Marcel Mutsaers.



Het initiatief om zich bij de klimaatstakers in Den Haag aan te sluiten komt van Oene van Geel, Merlijn Twaalfhoven en Lucas Dols en is onderdeel van de wereldwijde klimaat actieweek rondom de UN Climate Summit op 23 september in New York, waar wereldleiders samenkomen in een poging het Parijs klimaatakkoord te implementeren.

Live Aid
Van Geel: “Vanuit de groeiende behoefte om iets te gaan doen tegen de klimaatcrisis, hebben we een ander geluid gearrangeerd als toevoeging aan de protestsongs. Met de nog steeds groeiende groep musici die zich bij ons aansluiten willen we, met eenzelfde energie als destijds bij Live Aid, nu de klimaatcrisis onder de aandacht brengen."

Onder de groep muzikanten bevinden zich flamencozangeres Erminia Fernández Córdoba met een nieuw protestlied, de Haagse gitarist Stef van Es en zangeres Hanneke Laura die voor de gelegenheid ‘I don’t eat animals’ van Melanie Safka opnam.

Tussen 20 en 27 september gaan in 138 landen mensen de straat op om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis.


© Jazzenzo 2010