Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Pletterij wint eerste BIM Podium Prijs

15 okt - Debat- en cultuurpodium De Pletterij in Haarlem heeft de eerste Bim Podium Prijs gewonnen. De prijs is in het leven geroepen om kleine jazzpodia te belonen voor de goede, veelal Nederlandse avontuurlijk programmering, sfeer, beleid en de trouwe aanhang die het heeft.Podium Pletterij in Haarlem.De prijs werd maandag in Bimhuis uitgereikt tijdens een speciale editie van BimLab. De Pletterij ontvangt 2000 euro, te besteden aan artiesten voor speciale optredens die anders niet mogelijk zouden zijn op dit podium.

Programmeurkeuze
Directeur Arno Duivestein vindt het een eer voor de Pletterij en een waardering voor de enorme inzet van de tachtig vrijwilligers die een warm welkom bieden voor musici en publiek. "We zien het ook als een erkenning voor de consequente programmeerkeuze van avontuurlijke muziek die door de grote podia al snel als 'risicovol' wordt gezien." De jury onderschrijft die stelling, evenals musici die het podium beoordeelden: “Uit alles spreekt passie, liefde en betrokkenheid". 

De BIM Podium Prijs is een initiatief van musicus Mark Alban Lotz en wordt georganiseerd door de Beroepsvereniging Voor Improviserende Musici (BIM). Genomineerden voor de eerste editie waren onder meer Brebl (Nijmegen), Mahogany Hall (Edam), Hot House Leiden, Jazz in Groningen en Plusetage (Baarle-Nassau).

Zie ook:


© Jazzenzo 2010