Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Nel Sessions in Amsterdam viert 10-jarig jubileum

25 okt - De in Amsterdam en omstreken populaire Nel Sessions viert op maandag 25 november zijn 10-jarig bestaan met een Super Sessie. Muzikaal leiders van het eerste uur pianist Daan Herweg en gitarist Laurens Priem ontvangen een keur aan topmusici.Susanne Alt is regelmatig te vinden bij de maandagavond Nel Sessions. Foto © Bogdan Koetsier.


Uniek
Nel Sessions groeide in enkele jaren uit tot een van de populairste en belangrijkste plekken voor geïmproviseerde muziek in Amsterdam. Het merendeel van de Nederlandse jazzmusici trad er op maar ook gelauwerde coryfeeën uit het buitenland vonden hun weg naar het podium van Brasserie Nel. Dat de wekelijkse maandagavondsessies na tien jaar tijd nog immer hoogtij vieren is uniek binnen het vaderlandse jazzlandschap.

Onlangs stond het hele blazersensemble van zowel Beyoncé als Jay Z op het podium, maar ook Cory Henry en andere leden van Snarky Puppy, bassist Marcus Miller, Frank McComb en Chris Bullock vonden hun weg naar de 17e -eeuwse houten kerk aan Amstelveld.

Eindeloos
De lijst met uit Nederland afkomstige jazzmusici is eindeloos: onder andere Susanne Alt, Michiel Borstlap, de mannen van Bruut, Hermine Deurloo, John Engels, Mike del Ferro, Fuse, Glenn Gaddum Jr, Benjamin Herman, Teus Nobel, Jamie Peet, Rob van der Wouw, Ben van Gelder maar ook vocalisten als  Shirma Rouse, Caro Emerald, Ruben Hein en zelfs Jett Rebel maakten deel uit van het sessiegewoel.

Nel Sessions, mede geïnitieerd door Nel-eigenaar Dennis Dwinger, viert het tienjarig jubileum op maandag 25 november met een gratis toegankelijke extra lange Super Sessie, van 21 tot 4 uur 's nachts.


Lees ook:


© Jazzenzo 2010