Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Maite Hontelé nieuwe artistiek leider Music Meeting

22 nov - De Nederlandse trompettiste Maite Hontelé (1980) die in Colombia een heldenstatus geniet, is de nieuwe artistiek leider van Music Meeting. Bij de laatste editie was ze samen met Kay Krijnen al programmeur van het Nijmeegse festival.'Koningin van de salsa in Colombia' Maite Hontelé artistiek leider Music Meeting. 
Foto © Music Meeting.


Hontelé volgt Wim Westerveld op. Met de benoeming wil Music Meeting een volgende stap zetten in haar missie om een groot publiek te bereiken met avontuurlijke muziek.

Superster
De latin-trompettiste en bandleider woonde en werkte ruim tien jaar in Colombia waar ze uitgroeide tot een superster. Ze bracht vijf albums uit waarvan twee werden genomineerd voor een Grammy Award: 'Déjame Así' (2014) en 'Cuba Linda' (2018). Na een burn-out en een periode vol twijfels zette ze een punt achter haar muzikale carrière en verhuisde eind 2018 terug naar Nederland waar ze aan de slag ging als programmeur bij Music Meeting. Als artistiek leider wil Hontelé zich hard maken voor het aandeel vrouwen op het podium, maar ook een podium bieden aan het onbekende geluid. Music Meeting 2020 wordt gehouden van 30 mei tot en met 1 juni.

Documentaire
Over 'de koningin van de salsa in Colombia' verscheen dit jaar de documentaire 'Ademtocht'. Hierin is de worsteling te zien van Hontelé op de top van haar roem gevolgd door de uiteindelijke beslissing haar instrument aan de wilgen te hangen. 'Ademtocht' werd op 21 november jongstleden vertoond in 'Het Uur van de Wolf' (NTR) en is via onderstaande link terug te zien.
Erno Elsinga©Jazzenzo


© Jazzenzo 2010