Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Festival Better Get Hit gaat niet door

29 nov - De tweede editie van het Tilburgse urban-, soul- en jazzfestival Better Get Hit gaat in januari niet door. Organisatoren Eric van der Westen en Toine Hultermans zijn er niet in geslaagd voldoende geld bijeen te brengen. Dat meldt het Brabants Dagblad. Gezocht wordt naar een alternatief.


Naast Make It was Better Get Hit het tweede groots opgezette jazzfestival dat vorig jaar in Tilburg in première ging. Met artiesten als Cory Henry, Metropole Orkest, Caro Emmerald, Sanne Rambags en Fresku kende het festival een voortvarende start. Voor de tweede editie die zich zou afspelen van 10 tot en met 12 januari waren artiesten als Candy Dulfer, Shayne Steele, Nona en Mete Erker al vastgelegd. Vorige week werd echter duidelijk dat de subsidieaanvraag door subsidieverstrekker Kunstloc was afgewezen. Ook de hoofdsponsor van vorig jaar trok zich terug.

Op de website van Better Get Hit staat geschreven dat gezocht wordt naar een alternatief. Op de eerste editie van het festival kwamen circa 1400 bezoekers af.


© Jazzenzo 2010