Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Aanmelden Dutch Jazz Competition 2020 gestart

29 nov - Talentvolle Nederlandse jazzgroepen kunnen zich tot 1 maart aanmelden voor de dertiende editie van de tweejaarlijkse Dutch Jazz Competition. De finale wordt op 11 april gehouden in het Amsterdamse Bimhuis.Loran Witteveen Quintet won in 2014 de Dutch Jazz Competition. Foto © Joan Terol Amigó.Deelnemende groepen maken kans op een pakket aan prijzen waaronder een geldprijs, festivaloptredens, financiële ondersteuning bij het maken van een cd en deelname aan de Young Vip Tournee. Naast de prijs 'Beste Groep die wordt toegewezen door een vakjury, wordt deze editie opnieuw de 'Publieksprijs' uitgereikt.

Aanmelden
Deelnemende groepen hebben een gemiddelde leeftijd van maximaal dertig jaar en leveren twee stukken in waarvan één eigen compositie. Ook moet een biografie en een foto worden toegevoegd.

De ingezonden stukken worden 'blind' geluisterd door een jury van onder meer programmeurs en muziekjournalisten. Acht groepen worden geselecteerd voor de halve finales die worden gehouden op 2 april in het Utrechtse Tivoli Vredenburg en 4 april in Theater Walhalla in Rotterdam. Een vakjury selecteert vier finalisten.

Winnaars
De winnaars van de laatste vier edities waren Sun Mi Hong Quartet, Xavi Tores Trio, Loran Witteveen Quintet en Kapok. De competitie is in het leven geroepen om  talentvolle Nederlandse of in Nederland woonachtige muzikanten de mogelijkheid te bieden om zich te presenteren aan een groter publiek, de pers en de muziekindustrie.

Aanmelden voor de Dutch Jazz Competition 2020 kan via onderstaande link.


© Jazzenzo 2010