Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Boy Edgar Prijs 2020 in digitale vorm gegoten

9 mei - De bekendmaking van de Buma Boy Edgar Prijs 2020 tijdens inJazz wordt dit jaar in een virtuele vorm gegoten. Het jaarlijkse showcasefestival en netwerkfestijn wordt op 25 en 26 juni live gestreamd vanuit LantarenVenster en Bimhuis.Martin Fondse nam in 2017 in Bimhuis de Boy Edgar Prijs in ontvangst. Foto © Ron Beenen.inJazz presenteert jaarlijks een aantal Nederlandse bands aan een internationaal gezelschap van belanghebbenden uit de muziekindustrie, zoals programmeurs, journalisten en platenlabels. Overdag biedt het netwerkevenement middels een online platform gelegenheid aan discussies, presentaties en matchmaking sessies en de aankondiging van de Buma Boy Edgar Prijs, die normaal gesproken later in het jaar in Bimhuis wordt uitgereikt.

Showcaseprogramma
Dit jaar bestaat het gratis te volgen showcaseprogramma uit SMANDEM., SIMIO, Blue Sands, Xavi Torres, Eran Har Even / World Citizen, Jan Geijtenbeek trio met Thomas Pol en Niek de Bruijn, Mundus Quartet, Youngwoo Lee Quartet, Maripepa Contreras Quintet, Marta Arpini, John Frost, CANVAS, Franz von Chossy Trio, Fuensanta Méndez, Bonsai Panda, Kika Sprangers Quintet, Redbourg Group en Ntjam Rosie.

Donatieknop
De optredens worden - al dan niet live - vanuit LantarenVenster in Rotterdam en Bimhuis in Amsterdam uitgezonden op 25 en 26 juni. De bands worden betaald en er komt een donatieknop in beeld waarvan de opbrengst ten goede komt aan twee extra concerten van geselecteerde inJazz-artiesten in Bimhuis en LantarenVenster.

De uitzendingen zijn te volgen via de website van inJazz.


© Jazzenzo 2010