Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Amersfoort Jazz krijgt alternatieve online editie in november

11 mei - Amersfoort Jazz, dat oorspronkelijk gehouden zou worden in mei, vindt alsnog plaats in november van dit jaar. Tijdens de alternatieve online festivaleditie treden negentien Nederlandse acts op in Theater de Lieve Vrouw en de Observant.Artist in residence Sun-Mi Hong is met haar kwartet van de partij.

Foto © Ton van Leeuwen.


Drie podia
Vanaf drie podia zijn er meerdere concerten per avond te volgen via een livestream. Daarnaast is er een vierde stream vanuit Amersfoort Jazz Café waar presentatoren het gesprek aangaan met artiesten en betrokkenen. De internationale line up met musici uit 25 landen is vervangen door een Nederlands programma. Afhankelijk van de dan geldende corona-maatregelen wordt een gelimiteerd aantal bezoekers in de zalen toegelaten. De opbrengst van de kaartverkoop wordt gedoneerd aan de getroffen horeca in Amersfoort.

Programma
Het hoofdprogramma vanuit Theater de Lieve Vrouw bestaat uit Margriet Sjoerdsma met Jeroen van Vliet, Stormvogel met Jasper van 't Hof en Jasper Blom, Artvark & Drums United, Afe Erdem Three4, Alto for Two met Kika Sprangers, Irene Reig en Sun-Mi Hong, Tineke Postma Quartet, Izaline Calister, en artist in residence drummer Sun-Mi Hong en haar Quartet.

Vanuit de Observant worden twee Dutch Jazz Club Nights georganiseerd. Met onder meer Hans Dulfer, Saskia Laroo, Ellister van der Molen en Alexander Beets.

Amersfoort Jazz Online Jazzfestival wordt gehouden van 20 tot en met 22 november en is te volgen via de website van het festival.Zie ook:


© Jazzenzo 2010