Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

'Afscheidstournee' Corrie van Binsbergen, ook einde Brokken Festival

16 mei - Corrie van Binsbergen (1957) zet een punt achter een aantal zaken zoals het organiseren van concerten en projecten. De gitariste gaat zich toeleggen op componeren. Ook aan het jaarlijkse Brokken Festival in Bimhuis komt in december een einde.Corrie van Binsbergen hangt de gitaar aan de wilgen.

Fote © Keke Keukelaar.


Remise

Hoewel Stichting Brokken blijft bestaan, gaan de daaraan gekoppelde projecten de remise in. Zo stopt Vanbinsbergen Playstation en Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet na afloop van de concerten die nog in de planning staan. Aan het Brokken Festival komt op 27 december met een speciale XL-editie een einde. Meer dan dertig musici uit het roemruchte brokken-verleden treden op, waaronder Hermine Deurloo, Anton Goudsmit, Jasper Blom, Vera en Beatrice van der Poel en er zijn gastoptredens van Josse De Pauw, Toon Tellegen en Ellen Deckwitz. 

Ook het Brokken Records Label houdt op te bestaan.

"Het organisatiewerk heb ik heel graag gedaan, maar het is een diep gekoesterde wens meer tijd te krijgen om te kunnen componeren", aldus Van Binsbergen. "De concerten in het najaar kun je een afscheidstour noemen. Daarna zal ik weinig tot niet meer zelf spelen. De gitaar gaat aan de wilgen". 

Nieuwe koers
Van Binsbergen gaat zich toeleggen op componeren voor orkesten, kleine ensembles, opera's en theaterstukken. Op dit moment werkt ze aan een orkeststuk voor een familievoorstelling met nieuwe teksten van Toon Tellegen. Het werk zal uitgevoerd worden door twee orkesten: het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Phion, orkest van Gelderland & Overijssel. De première staat gepland voor eind januari 2021, als de corona-omstandigheden dat toelaten.

Brokken-afscheid
De afscheidstour van Vanbinsbergen Playstation start op donderdag 10 september in Bimhuis. De voorstellingreeks 'Wie zouden wij anders zijn...' met Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet start op 22 november in het Rotterdamse Theater Walhalla en trekt daarna het land in. 27 december is de laatste Brokken Festival in Bimhuis.


© Jazzenzo 2010