Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Cultuursector organiseert actieweek op digitaal Malieveld

25 mei - De Nederlandse cultuursector organiseert van 30 mei tot 5 juni een actieweek om aandacht te vragen voor de problemen ten gevolge van de coronacrisis. Er komt op de site cultuurinactie.nl een livestream voor protesten op 'het digitale Malieveld'.

Levensbelang
Kunstenaars, artiesten, culturele bedrijven en organisaties, zzp-ers en vele anderen die werkzaam zijn in de culturele sector zitten zonder inkomsten. De actie is gericht op bredere financiële ondersteuning en de bewustwording dat cultuur geen vrije tijd is, maar van levensbelang.

Initiatiefnemers van de ketendemonstratie zijn producent Marc Pos, actrice Johanna ter Steege, gitarist Jan Kuiper en ideoloog Peter Herens.

Aanmelden
Vanuit De Fabrique in Utrecht worden zeven dagen lang, twaalf uur per dag, protesten uitgezonden die samen één luide stem vormen. Deelnemers kunnen zich via de site aanmelden voor een interview of optreden. Daarnaast wordt het publiek uitgenodigd om videoboodschappen te sturen waarin ze vertellen wat voor hen de waarde van cultuur is. Met een teller wordt bijgehouden hoeveel mensen met hun achterban er uiteindelijk op het ‘digitale Malieveld’ staan. 

Stem
De presentatie is in handen van onder meer Hanneke Groenteman, Clairy Polak, Twan Huys, Paul de Leeuw en Jörgen Raymann. Artiesten als Claudia de Breij, Diederik Ebbinge, Dominic Seldis, Mylou Frencken, Bastiaan Ragas, Huub Stapel, Kim van Zeben, Angela Schijf en Joost Spijkers laten hun stem horen.


© Jazzenzo 2010