Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Basklarinet Festijn in teken van percussie

12 jun - In het Basklarinet Festijn 2020 staat de combinatie van basklarinet en percussie centraal. De vierde editie vindt in november en december plaats in etappes en trekt langs podia  in Groningen, Haarlem, Rotterdam, Amsterdam, Nijmegen, Utrecht, Tilburg en Leiden.Drummer Chess Smith treedt op.
Foto © Julia Free.


Hedendaags
Het jaarlijkse festival wordt georganiseerd door de basklarinettisten Fie Schouten en Tobias Klein. Het programma legt de nadruk op de muziek van nu: van hedendaags-gecomponeerd, via mengvormen waarin de scheidslijnen tussen compositie en improvisatie fluïde worden, tot en met hedendaagse jazz. 

Op het affiche staan (internationaal) gelauwerde musici zoals de basklarinettisten Evan Ziporyn - van de New-Yorkse Bang On A Can All-Stars - en Rudi Mahall, Jelte Althuis, Tobias Klein, Oguz Büyükberber, Rudi Mahall, Evan Ziporyn en Naama Reuven. Daarnaast spelen ster-drummer Ches Smith, pianiste Aki Takase, percussionisten Rie Watanabe, Tatiana Koleva en Bart de Vrees, orgelist Henny Heikens orgel, celliste Eva van de Poll.

Nature en 37Fern
Tijdens het Basklarinet Festijn worden twee nieuwe cd's gepresenteerd: 'Nature' van Fie Schouten met muziek van onder andere Georges Aperghis, en 37Fern van Tobias Klein en Oguz Büyükberber met de vocalisten Claron McFadden en Kristina Fuchs.

Op de website van het festival staat het volledige programma inclusief speeldata.


© Jazzenzo 2010