Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Music Meeting en Festival Jazz International bundelen krachten

12 jun - Het vanwege covid-19 afgelaste Music Meeting gaat een samenwerking aan met de edities van Festival Jazz International in Rotterdam en Nijmegen eind oktober. Een aantal artiesten die niet in Nijmegen terecht konden, treden alsnog op. Voor een live publiek.Het Berlijnse duo Whitch 'n Monk treedt op met Oene van Geel
en Jorrit Westerhof.Première

Een volledig programma is er nog niet, maar vast staat dat er twee producties in première gaan: met Jo Goes Hunting XL transformeert drummer en componist Jimmi Hueting zijn indie-rock band Jo Goes Hunting naar een groot jazzensemble, en ‘Enkuentro' behelst de samenwerking tussen pianist Randal Corsen met New Rotterdam Jazz Orchestra.

Ontmoetingen 
Van Music Meeting treedt de Nigeriaanse gitarist Adedeji Adetayo op met een, op verzoek van het festival, door hem samengestelde (Nederlandse) band. Ook het Berlijnse experimentele en genre-vrije improvisatie-duo Witch ‘n Monk treedt op, in Nijmegen met Oene van Geel en in Rotterdam met Jorrit Westerhof.

Pack Project
Het jaarlijks terugkerende Pack Project wordt dit jaar vorm gegeven door de energieke saxofoniste Alba Gil Aceytuno. Zij treedt op met een compleet nieuwe band en met nieuwe muziek.

1.5 meter
Festival Jazz International Rotterdam (30 en 31 oktober) en Festival Jazz International Nijmegen (29 oktober tot en met 1 november) gaan ervanuit dat de anderhalve meter-maatregel gehandhaafd kan worden. Meer namen volgen.


© Jazzenzo 2010