Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Jazz Middelheim blaast ook afgeslankte editie af

28 jul - Door herinvoering van beperkende maatregelen in de provincie Antwerpen ten gevolge van het coronavirus, gaat ook de afgeslankte versie van festival Jazz Middelheim van 13 tot en met 23 augustus niet door. Het jazzfestival in Antwerpen wordt verplaatst naar september.Een cd-stand op het festivalterrein van Jazz Middelheim in Antwerpen. 
Foto © Rudy Carlier.


Door de coronamaatregelen zijn alle evenementen in de zone rond de stad Antwerpen opnieuw verboden tot en met 31 augustus. Zo wordt er vanaf woensdag een avondklok ingesteld en sluit de horeca om 23.00 uur. Ook het dragen van mondkapjes wordt verplicht.

Bubbels
Net als in Nederland werden in België grootschalige evenementen tot 1 september verboden, waaronder Jazz Middelheim met onder meer Iggy Pop en Bill Laswell op het affiche. Door versoepeling van de maatregelen ontstond Jazz Middelheim 1.5, een afgeslankte editie met voornamelijk Belgische acts op het programma zoals Jef Neve & Teus Nobel, Mâäk Quintet en Tuur Florizoone. Per festivaldag zouden vierhonderd toeschouwers worden toegelaten die plaats moesten nemen aan tafels in zogenaamde bubbels - samengestelde groepen die vooraf hadden gereserveerd - en werd het dragen van mondmaskers verplicht bij verplaatsing op het festivalterrein van Park den Brandt.

Onder voorbehoud vindt het festival nu plaats van 18 tot en met 27 september.


© Jazzenzo 2010