Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Bassiste Mick Paauwe (53) overleden

15 sep - Bassiste en componiste Mick Paauwe, die vandaag 54 zou worden, is zondag in een hospice overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Paauwe, vooral actief binnen de latin-jazz, speelde in tal van bands waaronder die van Corrie van Binsbergen en Arend Niks.Mick Paauwe in 2006 tijdens een concert met CRAM.

Foto © Marcel Mutsaers.


Baby bass
Mick Paauwe werd geboren in Den Haag maar groeide op op Curaçao en in Brazilië waar ze als gitarist de latin-jazz, met Israel 'Cachao' Lopez als grootste inspiratiebron, met de paplepel kreeg ingegoten. Eenmaal terug in Nederland verruilt ze de gitaar voor de baby bass - een kleinere uitvoering van de contrabas die met name in de salsa gebruikt wordt - waarmee ze in 1999 afstudeert aan het Rotterdams Conservatorium.

Na haar eindexamen richt ze samen met percussionist Jens Kerkhoff het latin-jazz kwintet BYE-YA! op, met onder meer Randal Corsen en Jarmo Hoogendijk, en studeert ze aan het Conservatorio Esteban Salas op Cuba.

Paauwe groeit uit tot een veelgevraagd bassiste binnen de latin-scene van Nederland en speelt onder meer in Cubop City Bigband, Rumbatá, Bongomatik, Nueva Manteca en New Cool Collective Big Band. Ook duikt ze op in rockbands zoals in Corrie van Binsbergen's band CRAM.Mick Paauwe.

Foto © Cees van de Ven.


Muziektheater
Vanaf 2005 richt Paauwe met haar toenmalige partner drummer Arend Niks zich ook op muziektheater. Ze werkt onder meer mee aan 'Frankenstein' van het Noord Nederlands Toneel en 'Ik beloof dat ik onvoorzichtig zal zijn' van Orkater. In 2015 is ze te zien in de productie 'Dansen op een glazen plafond' van Corrie van Binsbergen, met een cast die louter uit vrouwen bestaat.

In 2013 richt ze samen met actrice Roos Drenth en Arend Niks de muziektheatergroep Nieuw Niks op waarmee ze onder meer de voorstellingen 'De Welkom Trilogie', 'Barst' en 'Overlast' maakt.

Mick Paauwe was sinds 2014 getrouwd met kunstenares Corrine Bot.


© Jazzenzo 2010