Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

ZomerJazzFietsTour gratis te zien vanuit luie stoel

19 okt - De laatste editie van de ZomerJazzFietsTour ging eind augustus om bekende redenen niet door. Toch vonden er acht concerten plaats die op drie lokaties - zonder publiek - werden vastgelegd op camera. Wekelijks worden deze uitgezonden onder de noemer 'ZomerJazz-ietsTour', waarvan de eerste aflevering zondag verscheen.Han Bennink en Wilbert de Joode improviseren in het Groninger landschap. 
© Screenshot ZomerJazz-ietsTour.


Het vermaarde improvisatiefestival dat zich jaarlijks afspeelt in kerkjes en schuurtjes langs een (fiets)route door het Reitdiepdal ten noordwesten van Groningen, werd dit jaar geannuleerd vanwege covid-19. Toch liet de organisatie het er niet bij zitten en filmde op 29 augustus vier bands, drie impro-duo’s en een solist in het kerkje van Oostum, de schuur van Enne-Jansheerd Maarhuizen en het weidse Groninger landschap daar omheen.

Acht zondagen
Acht concerten die in evenzoveel afleveringen wekelijks op de zondag te zien zijn op de website van de ZomerJazzFietsTour, vanaf 15 uur. Het betreft de optredens van Eric Boeren 4tet, Steven Kamperman & Esat Ekincioglu, Wu Wei & Klaas Hekman, het debuutconcert van Turkish Pumpkin, solo-improvisatie van trombonist Joost Buis, duo-improvisaties van Han Bennink & Wilbert de Joode en Meinrad Kneer & Michael Moore, en tot slot de band Bite the Gnatze. 

Queeste Naar Iets
De eerste aflevering met de toepasselijke titel 'Queeste Naar Iets' (zoektocht naar iets van bijzondere waarde) werd zondag gepubliceerd en biedt een overzicht van wat komen gaat.Queeste Naar Iets


© Jazzenzo 2010