Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Gehavende zegetocht Jasper Blom

21 okt - Na de vreugdevolle uitreiking van de Buma Boy Edgar Prijs aan Jasper Blom op 4 december 2019 in Bimhuis, kon nog niemand bevroeden welk een tegenslag de (cultuur)wereld een paar maanden later te wachten stond. Theaters sloten, gingen gedeeltelijk weer open en vele concerten sneuvelden. Ook de recent gestarte Boy Edgar Prijs Tour van Blom hapert.Jasper Blom met altsaxofonist Dick Oatts tijdens de uitreiking van de Boy Edgar Prijs in Bimhuis. Foto © Olga Beumer.Indammen
Van de elf concerten die Jasper Blom met zijn kwartet zou doen, gaan er vijf niet door. Dankzij de maatregelen rondom het indammen van het coronavirus vervallen de optredens in Deventer, Groningen, Amsterdam, Enschede en Maastricht. 

Wijzigingen
Ook Bloms kwartet kent wijzigingen. Gitarist Jesse van Ruller en drummer Martijn Vink zijn van de partij, maar bassist Frans van der Hoeven wordt vervangen door Clemens van der Feen. En de Duitse pianist Pablo Held, die Blom op deze tournee zou vergezellen, mag vanwege de coronamaatregelen niet reizen waardoor Harmen Fraanje zijn plaats inneemt.

Concerten
De Boy Edgar Prijs Tour startte op 14 oktober in Brebl te Nijmegen waarna het gezelschap twee dagen later optrad in Paradox in Tilburg. Concerten die eveneens doorgaan zijn op 27 oktober in Theater het Hof in Arnhem, Muziekpodium Zeeland in Goes (30 oktober), Hothouse in Leiden (31 oktober) en Jazz Inverdan in Zaandam (1 november).

Lees ook:


© Jazzenzo 2010