Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Podium de Nieuwe Kamer portretteert Haagse jazzmusici via podcasts

22 jan - Het Haagse jazzpodium de Nieuwe Kamer lanceerde in januari een serie podcasts over Haagse jazzmusici. Elke aflevering staat een artiest in de spotlight. Niet alleen is er ruimte voor een uitgebreid interview, er wordt ook live gespeeld en de gast brengt muziek mee die heeft bijgedragen aan zijn of haar ontwikkeling."Drummer Eric Ineke had zo veel te vertellen, die had twee afleveringen nodig." Foto © Ton van Leeuwen.


Podium

Rode draad is interviewer en jazzveteraan Ben van den Dungen. “Het is belangrijk dat Haagse musici in hun eigen stad een podium hebben, zich kunnen ontwikkelen en kunnen laten horen. Wij willen dat bieden. Zo lang corona ons in de greep houdt doen we het in elk geval virtueel.” Er staan inmiddels elf podcasts online, onder meer met Eef van Breen, Juraj Stanik en Simon Rigter. “Erik Ineke had zo veel te vertellen, die had twee afleveringen nodig”, aldus Van den Dungen.

Ruimte
De voertaal is Nederlands, maar soms maakt Van den Dungen een uitzondering, zoals voor pianist Miguel Rodriguez: “Miguel komt uit Spanje en daarom spreekt hij natuurlijk vloeiend Spaans. Ik niet, dus daarom doen we het in het Engels.” Het is de bedoeling dat de luisteraar de speler echt leert kennen. Inclusief muzikale bespiegelingen, sterke verhalen en sappige anekdotes.”

De afleveringen duren ongeveer een uur en zijn een initiatief van stichting Regentenkamer.

De podcasts zijn te vinden op de website van podium De Nieuwe Kamer en zijn daarnaast te beluisteren via de gebruikelijke podcastkanalen, zoals Apple, Spotify, TuneIn en Youtube.


© Jazzenzo 2010