Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Grootste Belgische jazzfestivals programmeren stug door

27 jan - De twee grootste jazzfestivals van België - Gent Jazz en Jazz Middelheim - maken zich ondanks de pandemie alvast op voor de edities van 2021. Grote namen die de affiches van vorig jaar sierden, keren terug.Herbie Hancock naar Gent Jazz 2021.

Foto © Joke Schot.


België vormt geen uitzondering op de sores die corona de wereldbevolking toebrengt. Al langere tijd geldt een avondklok en ook bij onze zuiderburen zijn alle theaters gesloten. Het weerhoudt de organisatoren van Gent Jazz en het Antwerpse Jazz Middelheim er niet van de programmering voor de komende zomer alvast in de steigers te zetten. De kaartverkoop is al gestart.

Gent Jazz
Zonder tegenbericht vindt de twintigste editie van Gent Jazz plaats van 8 tot en met 17 juli, zoals vertrouwd op de Bijlokesite. Grootheden die op het geschrapte festival van 2020 op het programma stonden, maken opnieuw hun opwachting: Herbie Hancock, Gregory Porter, Ibrahim Maalouf, Sting, Van Morrison en de Deense singer-songwriter Agnes Obel. Daarnaast staan Antoine Pierre URBEX Electric en de Ethio-jazz van Black Flower op het voorlopige affiche.John Zorn opnieuw naar Jazz Middelheim.
Foto © Bruno Bollaert.


Jazz Middelheim

In het idyllische Park den Brand in Antwerpen wordt van 12 tot en met 15 augustus Jazz Middelheim gehouden. Evenals vorig jaar staat het tot de verbeelding sprekende trio John Zorn, Laurie Anderson en Bill Laswell op het programma (14 augustus). Daarnaast doet oud-speler Anouar Brahem het festival aan evenals de Zuid-Koreaanse jazzzangeres Youn Sun Nah en saxofonist Michel Portal.

Op het kleinere Club Stage staat onder meer het kwartet van saxofonist Toine Thys met als gast pianist Harmen Fraanje.


© Jazzenzo 2010