Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Transition Festival presenteert driedaags online programma

5 mrt - De vijfde editie van het Utrechtse Transition Festival werd in 2020 geschrapt, in de hoop dat het evenement in 2021 alsnog doorgang kon vinden. Mét publiek is nog altijd geen optie voor de festivalwereld, vandaar dat Transition onder de noemer Transmission besloot tot een driedaags online-editie met vooral Nederlandse muzikanten en musici die in ons land verblijven. En dat levert een mooi affiche op.Ack van Rooyen treedt op met Benjamin Herman Quintet.
Foto © Ron Beenen.


Mehldau

Op de openingsavond (26 maart) treedt Brad Mehldau op met een gelegenheidskwartet: Jorge Rossy achter het slagwerk (oorspronkelijke drummer van Mehldau's trio), bassist Clemens van der Feen en saxofonist Joris Roelofs. Daarna volgen nog concerten van Sanne Rambags Under The Surface en trio's bestaande uit Sun-Mi Hong, José Soares, Harmen Fraanje en Jasper Blom, Jamie Peet, Niels Broos.

Zaterdag speelt Benjamin Herman Quintet met Ack van Rooyen en betreden achtereenvolgens Tineke Postma, Kika Spangers, Yuri Honing Acoustic Quartet en New Cool Collective het podium.

Metropole
Op de slotdag treedt het Metropole Orkest tweemaal op: allereerst met een tribute aan Charles Mingus en later met Jan van Duikeren Quartet met John Engels en speciale gast Marcel Veenendaal, zanger van Di-rect. Daarnaast zijn er concerten van Corrie van Binsbergen Playstation, Smandem, Het Orgel Trio & Brass en Eric Vloeimans die aantreedt met  Phion Koperblazers, afkomstig uit het Orkest van Gelderland & Overijssel.

Doorlopend
De online festivalavonden op 26, 27 en 28 maart vanuit TivoliVredenburg starten om 19.00 uur en worden gepresenteerd door Rolf Delfos (Artvark) en Coen Witteveen (Typhoon). Het programma is doorlopend, aangevuld met interviews, en de sets zijn ook on demand terug te zien. Dagtickets kosten 15 euro, een passe-partout 39, te bestellen via de website van Transition.


© Jazzenzo 2010