Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

North Sea Jazz in spagaat: uitstellen of aanpassen?

10 mrt -  Vanwege onduidelijkheid of festivals dit jaar doorgang kunnen vinden, heeft de organisatie van North Sea Jazz Festival aan kaarthouders van de komende editie twee opties voorgelegd: uitstellen of aanpassen?Gaan de toegangspoortjes van North Sea Jazz dit jaar wel of niet open? Foto © Ron Beenen.


North Sea Jazz werd vorig jaar verplaatst naar 9 tot en met 11 juli van dit jaar. Onzeker is of er dan daadwerkelijk festivals kunnen plaatsvinden en zo ja, in welke vorm.

Twee opties
De organisatie heeft daarom twee alternatieve festivalscenario's opgesteld. De eerste is het festival te verplaatsen naar september of oktober van dit jaar met de kans op restricties betreffende beperkende maatregelen en de beschikbaarheid van buitenlandse artiesten in verband met mogelijke reisbeperkingen.

Een andere mogelijkheid is North Sea Jazz een jaar doorschuiven, naar juli 2022. De kans op beperkende maatregelen en reisbeperkingen voor met name Amerikaanse musici wordt dan minder groot geacht.

Knoop
Wanneer North Sea Jazz de knoop doorhakt is niet duidelijk. Tot nu toe staan alleen Lionel Richie, John Legend en Alicia Keys op het voorlopige affiche van 2021.


© Jazzenzo 2010