Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Viktorien van Hulst nieuwe directeur Fonds Podiumkunsten

15 mrt - Viktorien van Hulst (1972) wordt per 1 juli de nieuwe directeur van het Fonds Podiumkunsten. Zij volgt Henriëtte Post op, die de functie dertien jaar vervulde.











Viktorien van Hulst.

Foto © Karin Jonkers.


Nieuwe vormen

Van Hulst is op dit moment directeur van Theaterfestival Boulevard in ‘s-Hertogenbosch en is op lokaal en landelijk niveau in verschillende culturele organisaties actief. In die hoedanigheden werkte ze al samen met Fonds Podiumkunsten. Van Hulst zegt zich in te willen zetten voor de diversiteit van het brede veld dat Fonds Podiumkunsten vertegenwoordigt.

Van Hulst stapt op een moeilijk moment in: "De corona-crisis legt bestaande pijnpunten in de kunsten nog meer bloot. Sector en beleidsmakers moeten samen op zoek naar nieuwe vormen voor een solidair en inclusief bestel. Daar wil ik als directeur-bestuurder van het Fonds Podiumkunsten aan bijdragen”.

Kwaliteit en prestatie
Fonds Podiumkunsten geeft namens de Rijksoverheid ondersteuning aan alle vormen van professionele podiumkunsten en heeft daarvoor 62 miljoen euro per vier jaar beschikbaar. Het geld wordt uitgegeven aan meerjarige activiteitensubsidies, programmering- en productiesubsidies en individuele subsidies. Bij het toekennen van subsidies aan de muziek-, theater-, festival- en danswereld wordt gelet op zowel kwaliteit als prestatie.


© Jazzenzo 2010