Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

North Sea Jazz 2021 gaat niet door

18 mrt - North Sea Jazz 2021 gaat definitief niet door en wordt verplaatst naar 8, 9 en 10 juli volgend jaar. Dat heeft concertorganisator Mojo donderdag bekendgemaakt. Het is het tweede jaar op rij dat het festival niet doorgaat. Ook het openingsconcert van John Legend op de donderdag komt te vervallen.

 

Volle gangen in Ahoy tijdens North Sea Jazz in 2014.

Foto © Thomas Huisman.


Het neerzetten van een internationaal sterk programma is simpelweg onmogelijk, al keek de organisatie ook naar alternatieve scenario's, zoals een editie in het najaar. Het festival wil met name het publiek niet te lang in onzekerheid houden en hakte de knoop door.

Pijn
“Het is met grote pijn in ons hart dat we deze beslissing hebben genomen”, aldus festivaldirecteur Jan Willem Luyken. “Twee jaar op rij geen North Sea Jazz is een bittere pil voor iedereen: publiek, artiesten, leveranciers, crew, partners en de organisatie zelf. Maar het is de juiste beslissing."

Voorkeur
Luyken vervolgt: "Bij de afweging hebben we ons publiek betrokken en in een enquête gevraagd naar hun voorkeur als een editie in juli niet mogelijk was. Een overweldigende meerderheid sprak zijn voorkeur uit voor verplaatsen naar 2022."

Tickets voor het festival in Rotterdam blijven geldig voor de volgende editie of kunnen teruggegeven worden; kaarthouders ontvangen nog aanvullende informatie per e-mail.


© Jazzenzo 2010