Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Gent Jazz gaat in juli toch door: programma krijgt vorm

11 jun - Ook in België gaan 'de cijfers' de goede kant op. Reden voor de overheid om de datum waarop festivals weer mogelijk zijn naar voren te halen: van augustus naar juli. Het eerder afgelaste Gent Jazz kan hierdoor toch doorgang vinden. Van 8 tot en met 18 juli wordt alsnog de twintigste editie van het festival gevierd.Marc Ribot's Ceramic Dog komt naar Gent Jazz.

Foto © Thomas Huisman.


Jubileumeditie

Voor de jubileumeditie moet Gent Jazz nog wel rekening houden met een enigszins beperkte capaciteit, maar op muzikaal vlak zijn er weinig beperkingen meer en zullen buitenlandse muzikanten sinds lange tijd weer op de Bijlokesite neerstrijken. Zo staat de Cubaanse pianovirtuoos Gonzalo Rubalcaba op 12 juli op het podium. Samen met zangeres en landgenoot Aymée Nuviola (in 2017 te gast op North Sea Jazz) wordt het in 2020 verschenen album 'Viento y tiempo' uitgevoerd. Marc Ribot's Ceramic Dog staat op zondag 18 juli op het programma.

STUFF.
Hoofdmoot van de programmering echter wordt gevormd door Belgische acts. De internationaal gelauwerde band STUFF., dat onlangs met 'T(h)reats' zijn derde album uitbracht, sluit op 17 juli de festivaldag af en pianist Jef Neve doet dat op 13 juli. Van hem verscheen recent 'Mysterium'. Vrijdag 9 juli staat de Belgische topband Taxiwars op het hoofdpodium.

Een greep uit de overige bands die op het voorlopige affiche prijken: José James, Antoine Pierre Urbex Electric, Cinema Paradiso, Tutu Puoane Quartet, Lady Linn, Tigran Hamasyan Trio, Dishwasher, Compro Oro, Donder & Apeland, Niklas Paschburg, Sohnarr en Naima Joris.

De komende maand worden meer namen aan het programma toegevoegd. Tickets zijn verkrijgbaar via de festivalwebsite.


Zie ook:


© Jazzenzo 2010