CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com T. Goossens op Hollands Maandblad vult leemte in jazzliteratuur: Bedankt voor de goede tip. Meteen besteld via de website!
Marcel Bovy op North Sea Jazz na twee jaar afwezigheid in volle gl…: Eric is geboren in Huizen (provincie Noord-Holland). Hij is thans gevestigd in Rotterdam.
Michael brandt op Loek van den Berg Quintet – Wayfarer: Mooie muziek met heel sterke animatie met mooie verhaallijn
Han Wezenaar op Drummer Clarence Becton (88) in Amsterdam overleden…: Hi Guys! Vergeet niet dat Clarence ook jarenlang een zeer gewaardeerd lid was van The Baritone Power…
H.Moermans op North Sea Jazz na twee jaar afwezigheid in volle gl…: Rotterdammer Eric Vloeimans? Die komt toch uit brabant?
paul op Regen spelbreker Music Meeting, maar muziek overwin…: Prachtige foto's, Ron
A. Sebregts op Jazzfestivals in juni: waar kunnen we naartoe?: Een kleine aanvulling op uw agenda: Van 9 t/m 12 Juni 2022 werd het 46e jazzfestival in Bergen op Zoo…
Ed van der Ploeg op Jazzfestivals in juni: waar kunnen we naartoe?: Ook nog https://www.jazzinderege ntes.nl/ Koningsplein Den Haag, …
 

« Nik Bärtsch – Entendr… | Home | Joel Frahm – The Brig… »

Fabien Mary and The Vintage Orchestra – Too Short


These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Twitter
12 Juli 2021

Als ik dit zo lees, dan moet volgens bepaalde personen, jazz een dode muziek zijn of worden, geen nieuwe invloeden, rock, funk, prog enz., neen, alleen "zuivere" jazz, het nieuwe conservatieve zoals ten tijde van Wynton Marsalis?

Antoine Faelens (E-mail ) - 13-07-’21 19:06

Prima recensie Cyriel. En tegen Antoine zou ik willen zeggen dat jazz helemaal geen "dode" muziek is/wordt als er muziek gemaakt wordt die de jazz van een bepaalde periode (hier dus de tijd van de Thad Jones/Mel Lewis of Duke Pearson bands) representeert. Kom nou, wat goed was, blijft ook nu nog goed. Er is hier altijd plaats voor, naast jazz met invloeden uit prog, funk enz. In de woorden van tenorsaxofonist Dck de Graaf: "jazz is als een herberg waarin alle muziek genres welkom zijn en gebruikt kunnen worden in samenhang met improvisatie en ritmiek".

Fred Dekker (E-mail ) - 21-07-’21 14:15


Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen: