Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Concert Metropole Orkest met vier Boy Edgar Prijswinnaars

24 nov - Onder de noemer Dutch Jazz Jam duikt het Metropole Orkest in het voorjaar van 2022 met vier eerdere Boy Edgar Prijswinnaars de jazzwereld in. Het resultaat is te horen op 29 maart in Tilburg.Metropole Orkest.

Foto © Ton van Leeuwen.


Toonaangevend

De vier laureaten die tijdens de concertavond voor het voetlicht treden zijn saxofonist Benjamin Herman, gitarist Corrie van Binsbergen, pianist Jeroen van Vliet  en de kersverse Componist des Vaderlands Martin Fondse. Het Metropole Orkeset staat onder leiding van Ansgar Striepens.

De vier musici hebben hun sporen in de Nederlandse jazzgeschiedenis ruimschoots verdiend en gaven als bandleiders en initiatiefnemers vorm aan talrijke projecten die toonaangevend zijn voor de jazz in Nederland. Het Metropole Orkest werd twintig keer genomineerd voor een Grammy Award en won er vier.

Liefhebber
De avond in Schouwburg Concertzaal Tilburg (voorheen Theaters Tilburg) wordt gepresenteerd door journalist en jazzliefhebber Winfried Baijens. 

De Boy Edgar Prijs vindt zijn oorsprong in 1963 en is de belangrijkste Nederlandse onderscheiding voor jazz en geïmproviseerde muziek.


© Jazzenzo 2010