Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Afscheid Brokken Festival uitgesteld naar zomer 2022

10 dec - Musicus en organisator Corrie van Binsbergen was het niet van plan maar gaat het toch doen. De laatste editie van het Brokken Festival dat in december gehouden zou worden in Bimhuis, wordt vanwege de huidige coronamaatregelen verplaatst naar juni 2022. "Het is te jammer dat het einde van het 'brokkentijdperk' als een nachtkaars zou doven", zegt Van Binsbergen.Corrie van Binsbergen neemt afscheid van Brokken Festival.

Foto © Stefe Jiroflee.


Punt
Corrie van Binsbergen maakte in mei van dit jaar bekend dat ze stopte als uitvoerend musicus en een punt zette achter het organiseren van concerten en projecten, zoals het Brokken Festival dat in 2006 voor het eerst werd gehouden. Van Binsbergen wilde zich gaan toeleggen op componeren voor orkesten, kleine ensembles, opera's en theaterstukken. 

Een afscheidstournee van Vanbinsbergen Playstation en Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet viel vanwege Covid-19 voor een deel in het water. Ook de laatste editie van Brokken Festival op 18 en 19 december in een nagenoeg uitverkocht Bimhuis gaat niet door, maar wordt nu verplaatst naar 25 en 26 juni 2022. 

Giga
Het Brokken-tijdperk wordt groots afgesloten met de Giga Grote Brokkenband, bestaande uit musici uit Corrie en de Grote Brokken en Vanbinsbergen Playstation. Daarnaast vele gasten uit het roemruchte Brokken-verleden zoals Hermine Deurloo, Anton Goudsmit, Josse De Pauw, Toon Tellegen, Frédérique Spigt en Ellen Deckwitz.


© Jazzenzo 2010