Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Non-stop jazz op nieuwe muziekzender

17 dec -  Veel Nederlandse jazz, dat is de bedoeling van de nieuwe (internet) radiozender Fascinating Jazz Radio dat onlangs in het leven werd geroepen door jazzpromotor, festivalorganisator en presentator Gerhard ten Hoopen.Gerhard ten Hoopen van Fascinating Jazz Radio.Ten Hoopen startte zijn jazzzender op 1 december, nadat hij jarenlang via de lokale zender van Zoetermeer te beluisteren was. Met de nieuwe zender wil hij vooral 'kwalitatief goede jazz van eigen bodem' laten horen. Via het e-mailadres op de website kunnen Nederlandse musici zelfs hun eigen muziek aanmelden.

Wekelijks presenteert Ten Hoopen op de zondagavond tussen 22.00 en 23.00 uur een nieuw programma dat daarna elke ochtend wordt herhaald. In de overige uren is er non-stop muziek te horen, een mix van jazz, blues en soul, zonder nieuws- of reclame-onderbrekingen.

Artiest van de maand
Elke maand staat een jazzmusicus centraal, van wie de muziek regelmatig ten gehore wordt gebracht. Deze maand is dat trompettist Ack van Rooyen, die 18 november op 91-jarige leeftijd overleed. 

Fascinating Jazz Radio is te beluisteren via de website, maar kan ook afgespeeld worden in een media player naar keuze.


© Jazzenzo 2010