Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Eric Vloeimans komt met nieuw driedaags festival Horn of Plenty

21 dec - Eric Vloeimans organiseert in samenwerking met Theater aan de Parade in april 2022 een nieuw driedaags festival in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch onder de noemer Horn of Plenty. Ongeveer dertig concerten uit meerdere genres gaan het programma vullen.Eric Vloeimans organiseert nieuw festival.

Foto © Marcel Mutsaers.


Hokjes

Vloeimans is niet bepaald een muzikant die in hokjes denkt. De trompettist beweegt zich zowel in de klassieke- als de jazzwereld en veel wat daar tussenin ligt. Het nieuwe festival Horn of Plenty (Hoorn des Overvloeds) wordt een weerspiegeling daarvan; een veelkleurig spektakel dat voor allerlei muziekliefhebbers aantrekkelijk is.

Programma
Blaasmuziek wordt een duidelijk herkenbaar facet in de programmering, dat zo'n dertig concerten beslaat met onder meer een ontbijtconcert, een aantal workshops en een play along event voor alle leeftijden.

Het programma waaiert van jazz met onder andere Harmen Fraanje en Han Bennink naar elektronische bigband sounds van Lick’s & Brains, tot muziek met oosterse invloeden van Trio Levanter en avontuurlijk klassiek door het Dianto Rietkwintet. Ook het Paradox Jazz Orchestra, het Paradiso Orchestra met Kinan Azmeh, het Amsterdam Brass Quintet en The Quartet NL staan op het voorlopige affiche. 

De kaartverkoop voor Horn of Plenty, dat op 22, 23 en 24 april gehouden wordt in de Bossche Brabanthallen, start na afloop van de huidige lockdown.


© Jazzenzo 2010