Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Avishai Cohen en Fred Hersch naar Leuven Jazz

22 feb - Trompettist Avishai Cohen en pianist Fred Hersch treden op tijdens Leuven Jazz. Laatstgenoemde is met twee concerten Artist in Residence van het festival dat van 10 tot en met 20 maart in de Belgische stad gehouden wordt.Fred Hersch.
Foto © Erika Kapin.


Middelpunt

Fred Hersch bracht in januari van dit jaar zijn album 'Breath By Breath' op de markt, opgenomen met bassist Drew Gress en slagwerker Jochen Rueckert aangevuld met het Crosby Street String Quartet. In Leuven wordt het album op 12 maart ten gehore gebracht waarbij het strijkkwartet vervangen wordt door het Antwerpse Desguin Kwartet. Een dag later treedt Hersch op met trompettist Avishai Cohen en de Belgische pianist Bram De Looze.

Verder staat er nog een lezing over Hersch door jazzkenner en programmamaker Marc van Hoof op het programma, wordt de docufilm 'The Ballad of Fred Hersch' getoond en brengen studenten van de jazzafdeling van de LUCA School of Arts een hommage aan de 66-jarige pianist.

Leuven Jazz wordt in de gehele stad gevierd met verschillende activiteiten zoals films, huiskamerconcerten, de B-Jazz Contest waarbij vier Belgische bands strijden om een plaats in de finale tijdens Gent Jazz, en concerten op kleine locaties. 

Hoofdprogramma
Het hoofdprogramma speelt zich af in 30CC/Schouwburg. Hier spelen onder meer de Amerikaanse altsaxofonist Immanuel Wilkins en zijn kwartet, het Deense duo Svaneborg Kardyb, de Belgische tromboniste Nabou Claerhout, de Amerikaanse saxofoniste Lakecia Benjamin, harmonicaspeelster Hermine Deurloo met de LUCA Bigband (hommage aan Toots Thielemans) en zangeres Tutu Puoane met het Rebirth::Collective.


© Jazzenzo 2010