Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Teus Nobel curator nieuw festival #Trumpetstuff in Paradox

12 apr - Het Tilburgse podium Paradox en trompettist Teus Nobel presenteren een gloednieuw tweedaags festival: #Trumpetstuff. Op 26 en 27 april treden diverse groepen op waarbij de vele kleuren die de trompet aan jazz kan meegeven centraal staan.#Trumpetstuff, 26 en 27 april in Paradox Tilburg.#Trumpetstuff telt vijf concerten uiteenlopend van akoestisch, elektronische tot aan een bombastisch sextet rondom gastheer Teus Nobel. Ook aanstormende talenten treden voor het voetlicht.

Vers
Het festival opent op de dinsdag met een hommage aan Toots Thielemans (1922 - 2016) uitgevoerd door de Belgische pianist Jef Neve en Nobel. Het duo toert momenteel met een programma omtrent de jazzlegende die dit jaar honderd zou zijn geworden. Vervolgens is het de beurt aan een nieuw trio bestaande uit trompettist Koen Smits, gitarist Bram Stadhouders en pianist Sjoerd van Eijck. De drie improvisatoren presenteren eigen composities met een bescheiden dosis elektronica. De avond wordt afgesloten door de Tilburgse saxofonist Rik van der Made (21), finalist van de Conservatorium Talent Award en Grachtenfestival Jazz Competition. Met zijn band speelt hij verse composities waarin een gastrol voor Teus Nobel is weggelegd.

De woensdag wordt geopend door trompettist Bram van de Glind, winnaar van de Conservatorium Talent Award 2021. Het 22-jarige talent treedt op met pianist Bert van den Brink, slagwerker Damien de Muijnck en contrabassist Clemens van der Feen en speelt recent gecomponeerd werk.

Human First
#Trumpetstuff wordt afgesloten door Teus Nobel Liberty Group aangevuld met saxofonist Jasper Blom en gitarist Teis Semey. Tijdens dit concert speelt Nobel voor het eerst zijn nieuwe compositie 'Human First' dat hij componeerde in het kader van De Week van de Jazz Compositieopdracht. Uitgangspunt was de covid-gerelateerde vraag: 'wat blijft er over van een musicus als hem iets ontnomen wordt waaraan hij een groot deel van zijn identiteit ontleent?'

Een passe partout voor het festival kost 25 euro (of 15 euro per avond), te bestellen via de website van Paradox.


© Jazzenzo 2010