Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Utrecht gaat weer los met U Jazz Fest

1 mei - In Utrecht wordt op zaterdag 14 mei de tiende editie van U Jazz Fest gehouden. Plaats van handeling is dit keer De Utrechtse Muziekschool (DUMS) aan het Domplein.Saxofonist Mete Erker van Artvark dat optreedt met Drums
United. 
Foto © Olga Beumer.


Intiem
Het hele jaar door presenteert U Jazz kleinschalige concerten op diverse podia in de stad, veelal met Utrechtse musici en in een intieme setting. In 2020 vond de laatste editie van het gelijknamige festival plaats dat met namen als Tineke Postma, Kapok, Ilja Reijngoud, Ben van den Dungen en nieuwkomers Jessica de Boek en DEON een flink succes werd.

HKU
Net als 2020 staat ook nu de HKU Bigband op het programma. De band, gevormd door studenten en alumni van het Utrechts conservatorium, opent het festival onder leiding van zanger Henk Kraaijveld gevolgd door een optreden onder leiding van saxofonist Nils van Haften.

Nieuw
Utrechtenaar Dick de Graaf treedt aan met een nieuw kwartet bestaande uit de Engelse pianist Barry Green, bassist Jos Machtel en drummer Pascal Vermeer. De saxofonist die veertig jaar geleden debuteerde in het oude SJU-huis, presenteert nieuwe composities die veelal afkomstig zijn van het recent verschenen album 'Festive'.

Undercurrent Orchestra, het sextet rond rietspeler en componist Iman Spaargaren, presenteert op het festival zijn debuutalbum 'Everything Seems Different', filmische stukken met dromerige soundscapes, stevige grooves en vlammende improvisaties.

Slotact
De slotact is weggelegd voor saxofoonkwartet Artvark dat optreedt met Drums United onder leiding van Lucas van Merwijk.Artvark & Drums United.


© Jazzenzo 2010