Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Tijn Wybenga & AM.OK wint Duitse Jazzprijs

5 mei - Componist en orkestleider Tijn Wybenga heeft in Bremen de Duitse Jazzprijs gewonnen voor zijn debuutalbum 'Brainteaser' dat hij opnam met het Amsterdam Modern Orkest (AM.OK). Der Deutscher Jazzpreis staat voor inspiratie, improvisatie en innovatie en werd in 2021 in het leven geroepen.Tijn Wybenga wint Deutscher Jazzpreis.Internationaal

Wybenga (1993) ontving de prijs in de categorie 'internationaal debuutalbum van het jaar'. Eerder won Wybenga al de Rogier van Otterloo Award (2018) en eerste prijzen op het Prinses Christina Compositie Concours (2013 en 2015). Naast zijn eigen orkest werkt Wybenga als componist en arrangeur ook voor het Metropole Orkest, Nederlands Blazers Ensemble en Dutch National Youth String Orchestra.

Jury
De veelkoppige vakjury oordeelde dat Wybenga de traditie van orkest met moderne samplings combineert en daarbij onconventioneel met instrumenten omgaat, het experiment alle ruimte gevend. "Iedere generatie heeft een eigen jazz en in Amsterdam laten de musici horen hoe dit klinkt."

Festivals
Tijn Wybenga & AM.OK is op 29 april te bewonderen op het jaarlijkse Duitse showcasefestival Jazzahead. Ook speelt hij dit jaar op de festivals Jazz in Duketown, North Sea Jazz, Wonderfeel, Amersfoort Jazz, Sounds of Music en November Music.

Recensie:

Relevante links:


© Jazzenzo 2010