Artikel geprint vanaf Jazzenzo.nl

Kobe Van Cauwenberghe presenteert werk van Anthony Braxton

23 mei - In Gent en Antwerpen presenteert gitarist Kobe Van Cauwenberghe op 2 en 5 juni werk van multi-rietblazer, pianist, componist en theoreticus Anthony Braxton. Het betreft stukken uit diens Ghost Trance Music, een bundeling van 150 composities die Braxton schreef tussen 1995 en 2006 volgens een bepaalde architecturale structuur.Van Cauwenberghe zijn Ghost Trance Septet.

Foto © Kobe Wens.


Ghost Trance Music

Het concert staat in het teken van de nieuwe cd van Van Cauwenberghe die op 2 juni verschijnt: 'Ghost Trance Septet plays Anthony Braxton'. Het project is een vervolg op 'Ghost Trance Solos' dat in 2020 verscheen.

Live
Het project wordt tweemaal uitgevoerd, op 2 juni in het SMAK (Stedelijk Museum voor Actuele Kunst) in Gent en op 5 juni in de Singel in Antwerpen. Laatstgenoemde concert wordt een totaalevenement waarbij ook Braxton (1945) zal optreden met zijn Saxophone Quartet, een dag na diens 77ste verjaardag. Daarnaast zijn er lezingen en exposities.

Ghost Trance Septet
Het Ghost Trance Septet waarmee Van Cauwenberghe aantreedt bestaat naast de leider (gitaren, synths, stem) uit Frederik Sakham (bas, stem), Elisa Medinilla (piano), Niels Van Heertum (euphonium, trompet), Steven Delannoye (tenorsaxofoon, basklarinet), Anna Jalving (viool) en Teun Verbruggen (drums, percussie). Samen exploreren ze vier zijden (species) van Ghost Trance Music.


© Jazzenzo 2010